Συχνές ερωτήσεις καταναλωτών:

 

1. Αγόρασα τα πλαστικά μπιμπερό και ήθελα να ρωτήσω αν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων και ποιο είναι το ασφαλέστερο πρώτο πλύσιμο καθώς πλέον δε χρησιμοποιούμε αποστειρωτή.

 

Απάντηση:

Aπό την στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την περίοδο της αποστεiρωσης για το παιδάκι σας, μπορείτε να πλένετε τα μπιμπερό και τα εξαρτήματά τους είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων. Παρόλα αυτά αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, χρήσιμο θα βρείτε το καλάθι για τα μπιμπερό έτσι ώστε να τοποθετούνται με ασφάλεια και τάξη μέσα στην ηλεκτρική συσκευή.

 

 

2. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτησω για τα είδη μπιπερό. Με φαρδύ η στενό λαιμό,πως επιλεγω το σωστό?

 

Απάντηση:

Η διαφορά στα μπιμπερό έγκειται στις θηλές μονάχα. Η θηλή στα φαρδιά μπιμπερό προσομοιάζει περισσότερο στην θηλή του στήθους της μητέρας.Οι θηλές για τα φαρδιά μπιμπερό ταιριάζουν αποκλειστικά στα φαρδιά και οι αντίστοιχες θηλές για τα στενά ταιριάζουν αποκλειστικά στα στενά μπιμπερό. Μπορείτε να διαλέξετε όποιο μπιμπερό κρίνετε καλύτερο για το παιδί σας ή όποιο σας προτείνει ο παιδίατρος σας

 

3. Καλημέρα μετά από 4 μήνη χρήση των μπιμπερό έχω παρατηρήσει ότι έχουν κιτρινίσει τα μπουκάλια εσωτερικά είναι ασφαλή για τα μωρά μου?

 

Απάντηση:

Τα εσωτερικά μέρη του μπιμπερό - βαλβίδα ελεύθερης ροής αέρα και εσωτερικό καλαμάκι μπορούν να καθαριστούν εύκολα εάν βάλετε σε ένα μπολ ζεστό νερό και 30ml λευκό ξύδι. Τα αφήνετε εκεί 10 λεπτά και το κιτρίνισμα στα μέρη αυτά είτε θα χαθούν είτε θα ελαττωθούν. Πρόκειται για γάλα που έχει μείνει στα σημεία αυτά και με το ζεστό νερό και το ξύδι θα διαλυθούν. Μετά από αυτό κάνετε ένα καλό πλύσιμο με ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα και αποστειρώνεται.

 

4. Καλησπέρα. Αγόρασα σήμερα τα μπιμπερό σας. Αλλα με μπέρδεψαν οι οδηγίες. Αφού συναρμολογήσω τα μπιμπερό βάζω μέσα το μητρικό γάλα που φυλάω στο ψυγείο και μετά θέλω να το βάλω στον θερμαντήρα σωστά? Γιατί λεει στο νουμερο 6 οτι αφαιρούμε τα εξαρτήματα στο ζέσταμα?

 

Απάντηση:
Αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης η συγκεκριμένη διαδικασία καθώς όταν μέσα στο μπιμπερό υπάρχουν τα εσωτερικά εξαρτήματα και θέσουμε το μπιμπερό μέσα στον θερμαντήρα με την θέρμανση του μητρικού γάλακτος θα υπάρχει απώλεια του γάλακτος αυτού μέσα στο θερμαντήρα. Αυτό γίνεται επειδή όταν θερμαίνονται τα υγρά γενικότερα αναζητούν διέξοδο προς τα πάνω με αποτέλεσμα να ανεβαίνει μικρό μέρος του υγρού από το εσωτερικό καλαμάκι προς την βαλβίδα ελεύθερης ροής του αέρα και να παρατηρείται διαρροή από το μπιμπερό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί είτε με το να μην χρησιμοποιείται τα εσωτερικά μέρη κατά την διαδικασία θέρμανσης, είτε έχοντας μέσα στον θερμαντήρα το κολάρο της θηλής σχεδόν εντελώς ξέσφικτο.
 
5. Εχω τον αποστειρωτή της εταιρείας σας και τελευταία παρατηρώ ότι η αποστείρωση τελειώνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και όταν ανοιξω το καπάκι μετά την αποστείρωση, δεν εξέρχεται μεγάλη ποσότητα ατμού όπως πριν. Τι μπορεί να συμβαίνει?
 
 
Απάντηση:
Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί λόγω της συσσώρευσης αλάτων. Μπορείτε να κάνετε δύο τρεις κύκλους αποστείρωσης με χρήση μόνο λευκού μηλόξυδου. Γεμίζετε τον δοσομετρητή νερού μόνο με μηλόξυδο και το ρίχνετε πάνω στην προστατευτική σχάρα που βρίσκεται κάτω από το δοχείο τοποθέτησης των μπιμπερό. Επανατοποθετείτε το δοχείο τοποθέτησης των μπιμπερό μέσα στον αποστειρωτή και πατάτε το κουμπί. Τα άλατα μετά από 2-3 επαναλήψεις θα διαλυθούν. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε!
 
 
6. Καλησπέρα ! Θα ήθελα να ρωτήσω πώς διώχνω τα άλατα από τον αποστειρωτή;
 
 
Απάντηση:
Μπορείτε να κάνετε δύο τρεις κύκλους αποστείρωσης με χρήση μόνο λευκού μηλόξυδου. Γεμίζετε τον δοσομετρητή νερού μόνο με μηλόξυδο και το ρίχνετε πάνω στην προστατευτική σχάρα που βρίσκεται κάτω από το δοχείο τοποθέτησης των μπιμπερό. Επανατοποθετείτε το δοχείο τοποθέτησης των μπιμπερό μέσα στον αποστειρωτή και πατάτε το κουμπί. Τα άλατα μετά από 2-3 επαναλήψεις θα διαλυθούν.