Οι φακές, αυτό το πολύτιμο όσπριο, περιέχουν μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιες σε ίνες, καθώς και μία εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με κάθε είδος φακής: καφέ, κόκκινη, κίτρινη, γαλλική ή φρέσκια. Για πιο μεγάλα μωρά μπορείτε να τη συνδυάσετε με κοτόπουλο, καρότα ή μικρά κυβάκια αβοκάντο.
Θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα νερό
  • 1/4κούπας φακές

Βάλτε το νερό να βράσει, προσθέστε τις φακές, σκεπάστε την κατσαρόλα κι αφήστε να μαγειρευθούν για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ακόμη. Βγάλτε τις φακές από τη φωτιά κι αφήστε τες να κρυώσουν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μπλέντερ για την πολτοποίηση κι αν θέλετε προσθέστε λίγο νερό, για να επιτύχετε την επιθυμητή πυκνότητα. Ο πουρές από φακές είναι έτοιμος και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, στα ειδικά σκεύη Dr. Brown’s, για 3 περίπου μήνες (4 μερίδες).