• Ο πιο ασφαλής τρόπος για να περιορίσετε τις ευαισθησίες και τις πιθανές αλλεργίες του μωρού σας στην τροφή είναι να του μαθαίνετε μία νέα γεύση κάθε φορά, με ενδιάμεσα διαστήματα 2 ή 3 ημερών από τη μία τροφή στην άλλη.
  • Πάντα να ζεσταίνετε τις τροφές που έχετε καταψύξει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και κατόπιν να τις αφήνετε να κρυώσουν στο επίπεδο που είναι ανεκτό για το μωρό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Αν δείτε το μωρό να σπρώχνει το κουτάλι, να γυρίζει το κεφαλάκι του από την αντίθετη πλευρά ή να σφραγίζει με δύναμη τα χείλια του, αυτές είναι ενδείξεις ότι έχει χορτάσει με το φαγητό του και πρέπει να διακόψετε το τάισμα.
  • Ενθαρρύνετε το μωρό σας να προσπαθήσει να φάει μόνο του, καθώς έτσι ενισχύεται η κινητική του ικανότητα και η αντίληψή του. Στην αρχή αυτή η προσπάθεια θα γίνεται πολύ διστακτικά, σύντομα όμως το μωρό σας θα κερδίσει την αυτονομία του, γεγονός που θα ενισχύσει καθοριστικά την αυτοεκτίμησή του.
  • Πάντα να χρησιμοποιείτε σωστό και βολικό μέγεθος και σχήμα πιάτου για το τάισμα, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε το μωρό σας να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες στη σίτιση και να αποκτήσει καλές συνήθειες στο φαγητό του.
  • Χρησιμοποιείστε το κύπελο εκπαίδευσης σε κάθε γεύμα κι ενθαρρύνετε το μωρό να παίξει με αυτό, να το κρατήσει και να προσπαθήσει να πιει μόνο του. Με αυτή τη διαδιακασία σύντομα θα κατακτήσει την αυτονομία του και θα έχει καταφέρει να πίνει μόνο το νερό του μέχρι την ηλικία των 10 μηνών.
  • Μάθετε από νωρίς το μωρό σας να τρώει υγιεινά, ακόμη και φρέσκα φασολάκια. Στην αρχή φυσικά δεν θα είναι εύκολο, όμως μετά από 5 έως 10 προσπάθειες σίγουρα θα κερδίσετε την αποδοχή του. Ο υγιεινός τρόπος διατροφής συμβάλλει καθοριστικά στη σωστή ανάπτυξη του μωρού, βοηθώντας το να αντιμετωπίσει δραστικά κάθε ασθένεια ή δυσκολία, ακόμη και την επώδυνη οδοντοφυΐα!