Είτε θηλάζετε, είτε όχι, το μεγαλύτερο λάθος είναι να στερείτε από τον εαυτό σας πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε πιο όμορφη, σαν να έχει ξαφνικά «εξαφανιστεί» ο,τιδήποτε δικό σας! Οι περισσότεροι ειδικοί, κυρίως εκείνοι που ασχολούνται με την ψυχολογία της νέας μαμάς, λένε «ναι» στη βαφή μαλλιών, ακόμη και κατά την περίοδο που η γυναίκα θηλάζει. Γνωρίζουν ότι η συναισθηματική ισορροπία της νέας μητέρας είναι καθοριστική για τη σχέση με το μωρό της και την ομαλή λειτουργία της οικογένειας.

Επιστήμονες διατυπώνουν την άποψη ότι κάθε ουσία που χρησιμοποιείται τοπικά στην επιδερμίδα είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο, να απορροφηθεί από αυτήν και να καταλήξει στο μητρικό γάλα, βάζοντας την υγεία του μωρού σε κίνδυνο. Κι επειδή ο θηλασμός, όπως και η εγκυμοσύνη, πρέπει να βιώνεται με φυσικό τρόπο και όχι ως μία ειδική κατάσταση συναγερμού, γεμάτη απαγορεύσεις και περιορισμούς, καλό είναι να μη στερείτε από τον εαυτό σας κάποιες απλές συνήθειες που επιδρούν στην καλή σας διάθεση. Εξάλλου, με βάση το νόμο των πιθανοτήτων, εξίσου επίφοβο είναι ένα βρέφος να εισπνεύσει βλαπτικές ουσίες από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Θα του στερήσετε ακόμη και μια βόλτα στην πόλη;

Ο θηλασμός είναι η πιο όμορφη κι ανεπανάληπτη εμπειρία στη ζωή μιας μητέρας. Ταυτοχρόνως όμως η μητέρα πρέπει να παραμένει γυναίκα, που εργάζεται, φροντίζει τον εαυτό της και το σύντροφό της, μία γυναίκα που είναι κοινωνική. Διατηρήστε τις συνήθειες που φτιάχνουν τη διάθεσή σας και βρείτε τις νέες ισορροπίες στη ζωή σας. Εσείς ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο!